Tak, fordi du så med


Bliv mindre svimmel

Før du søger nødkald - kapitel 9 ud af 11

Du har helt sikkert prøvet at blive svimmel. Måske efter en tur i karrusellen eller i forbindelse med en influenza. Som regel aftager svimmelheden hurtigt igen, men for nogle kan det blive en permanent eller hyppig tilstand. Konsekvensen er ikke blot ubehag, du øger også risikoen for at falde, ligesom der kan være aktiviteter, du ikke længere føler dig i stand til at udføre. Pludselig kan det være ubehageligt at samle noget op fra gulvet, at gå en tur eller bare stå op af sengen.

Du kan selv gøre en aktiv indsats både for at forebygge svimmelhed og tilmed behandle svimmelheden, hvis den opstår. I videoen får du et program med nogle enkle redskaber. Vær indstillet på at det kræver en vedholdende indsats. Holder du fast i programmet vil du også mærke forskellen.

Læs også om de hyppigste årsager til svimmelhed og notér i dagbogen i hvilken grad, at du oplever svimmelhed. Du finder dokumenterne herunder.

Du skal altid tale med din læge eller en faldforebyggelsesmedarbejder i din kommune, hvis du er i tvivl om dine problemer er forbundet med en sygdom. Din læge vil undersøge, hvad der kan være årsag til problemet og sammen kan I lægge en plan for eventuel behandling og træning.

Materialer

Kom godt igang

  • Se video
  • Læs tekst
  • Vælg kapitel

Kursets vejleder

Billede af kursus vejleder Michael Smærup

Michael Smærup

Fysioterapeut og ph.d.

Michael har arbejdet med borgere som svimler i over ti år. Han underviser og forsker i dag i faldforebyggelse, vestibulære sygdomme og aldring.