Bedre balance

Kapitel 6 - Balanceøvelse 5

Stå med ryggen til et hjørne med en stol foran. Afstanden til hjørnet og stolen skal være så lille som mulig, men stor nok til at du kan bevæge dig uden at ramme væggene eller stolen.

Drej skiftevis mod højre og venstre indtil du kan røre hver væg let med fingrene. Det er vigtigt at du kun drejer med ryggen ind mod hjørnet og at du også flytter fødderne, så de ender med at pege ind mod væggen du rører ved.

Undgå at støtte til væggene hverken med fingrene eller andet. Drej ikke hurtigere end at du mindst kan dreje 4-6 gange uden at blive videre svimmel. Hvis du alligevel bliver svimmel, så vendt med at drej igen før svimmelheden falder til ro (10- 15 sek.)

Hvis øvelsen opleves nem, så set hastigheden op, men drej aldrig hurtigere end at du oplever at du har styr på bevægelsen. Tænk på at i en naturlig drejebevægelse roterer hovedet før kroppen. Du kan øve dig i dette ved at prøve at få hurtigt øje på væggen som du drejer hen mod.

Din sikkerhed er vigtig. Stå med ryggen til et hjørne. Hjørnets funktion er, at du kan falde tilbage uden at skulle gribe fat i noget, hvis uheldet skulle være ude. Stå med en stol foran dig, som du kan støtte dig ved. Du må gerne bruge en tung og stabil stol, med et lavt tyngdepunkt.

Er du tvivl om øvelserne passer til dig, så tag en snak med din læge eller fysioterapeut, før du går i gang.

Kursets vejleder

Billede af kursus vejleder Marianne Ruth Kristensen

Marianne Ruth Kristensen

Fysioterapeut

Marianne har arbejdet som fysioterapeut og klinisk underviser i en årrække, før hun blev lektor på fysioterapeutuddannelsen.

Kursus indhold: 6 kapitler

Kapitel 1

Introduktion

Lav øvelserne og få en bedre balance.

Kapitel 2

Balanceøvelse 1

Træn balancen ved at udfordre hvor langt du kan række ud.

Kapitel 3

Balanceøvelse 2

Træn evnen til at holde balancen, uden brug af synet.

Kapitel 4

Balanceøvelse 3

Træn din balance og styrke i benene.

Kapitel 5

Balanceøvelse 4

Træn evnen til at tage skridt i forskellige retninger.

Kapitel 6

Balanceøvelse 5

Træn evnen til at dreje hovedet og kroppen i alle retninger.

Nuværende kapitel